Monday, January 10, 2005

Petrat ja Parmat

Kylmä sota Ikean kuvasto-makkareita ja Inno-olohuoneita vastaan on hävitty.
Minä haluan kauniin keittiön, nyt heti. Kokonaan, ilman kompromissejä tai pihtaamista. Minä päätän miltä se näyttää ja mitä siitä maksetaan. Kuka sen tekee ja kuka antaa neuvoja. Tästä voi tulla kallista, mutta sitäkin hauskempaa ja maailma on pullollaan hienoja mahdollisuuksia kuten Aktiiviraha tai Balanssiluotto. Ei kavereita kaljapalkalla tai "yhen tutun broidi on puuseppä" - miehiä. Kaikki kuitille, armotta. Yksikin hius väärässä paikassa niin reklamaatio pamahtaa. Kenties tallenan valmiiksi "keittiöremonttireklamaatio.dot"-pohjia esitäytettyinä.

Suoraan, tasaisesti ja jämäkästi. Naarmu kaapin ovessa tarkoittaa uutta tilalle. Kukaan ei "pakkeloi" sitä.

- "Mul on yks frendi joka tekee näitä halvalla."
Miksi, miksi se tekee sen halvalla ?

- "Kyl sellasen saa aina jostain."
Hyvä kaupan nimi voisi olla, "Jostain".

- "Kyl mä uskon että toi kestää."
Remontit ei ole uskon asioita.

Kaksi viimeistä oli omia. Tällä kertaa annan puheenvuoron taholle, johon yltää lain koura ja on hyvin tietoinen eikä luuloinen.

Vanhan keittiön tuho ja purku on minun juttu. Sen mä osaan.

2 Comments:

At 12:28 PM, Blogger kativaan said...

"Tuho ja purku" on hauska vaihe. Sen jälkeen on inhottavampi se "uloskanto ja eroon hankkiutuminen". Kaatopaikkareissu maksaa helposti ison nipun euroja. Siis auton vuokraus ja jätemaksu.

Yks tarkistuslistan kohde muuten on keittiön kaappien ja laatikkojen kahvojen kiinnityksen nurja puoli. Mä yllätyin uudessa kodissani, johon edellinen omistaja oli teettäny keittiöremontin, että oli vissiin kiinnitetty ovenrivat ilman poraa, ku nurjalta puolelta uudet ovet oli ihan sälöillä... Harmitti! Miten kukaan viittii pilata kalliit ovet tunkemalla kahvat kiinni väkipakolla ilman kunnon työkaluja... Ja miks ite oli niin pöhkö ettei asunnon katselmuksessa kattonu joka oven kahvakiinnityksiä.

 
At 12:42 AM, Blogger Altti said...

Joo, tuo on taas niitä "ei sitä kukaan huomaa" juttuja. Eipä.

 

Post a Comment

<< Home